Linkajánló gyerekeknek

  • Az Egyszervolt.hu oldal sok-sok mesével, verssel, zenével, játékkal és mese tévével vár téged és egész családodat! Itt még szüleid és tanáraid is hasznos olvasnivalókat találnak.
  • Miután tájékozódtál a Csodaceruza gyerekkönyv-klubjában, böngésztél a könyvek, játékok, poszterek, képeslapok és még sok más érdekes dolog között, itt lehetőséged van azok megvásárlására is.
  • Sétálj végig a meseutcán és nézz körül a mostanában megjelent könyvek között. A sok érdekes könyvajánló mellett talász itt még beszélgetéseket írókkal-olvasókkal, programokról tájékozódhatsz, sőt a közeljövőben megjelenő könyvekből is olvashatsz részleteket.
  • Gyerekirodalmi adatbázis a Könyvtári Intézet munkatársai által készített válogatás a magyar nyelven megjelent gyermekirodalom legjavát tartalmazza rövid annotációk kíséretében, ezáltal hasznos kalauza lehet könyvtárosoknak, szülőknek, óvónőknek, tanítóknak és a gyermekolvasóknak a gyermek- és ifjúsági könyvek „útvesztőjében".
  • 2012. október 2-án nyitotta meg kapuit a Mesemúzeum és Meseműhely, amely Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő ötlete alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma Alfa-pályázatának támogatásával jött létre. Honlapjukon tájékozódhatsz aktuális kiállításaikról, programjaikról, foglalkozásaikról.
  • Akit érdekel a világ, az biztosan ismeri a Mi micsoda sorozatot. Egészen kicsiknek és nagyobbaknak ajánlanak csodaszép, és okos könyveket, melyekből többek között megismerhetjük a tűzoltók világát, a dinoszauruszokat, a repülőtereket, és az állatvilág számos csodáját. Kattints ide, és tanulj te is szórakozva a Mi micsodával!